Afvallen onder begeleiding

Afvallen onder begeleiding

Wanneer je op deze pagina terechtkomt ga ik er vanuit dat je geïnteresseerd bent in afvallen. Prima. Ik ga er gemakshalve ook even vanuit dat je een duidelijke reden hebt waarom je af wilt vallen, en hoeveel. Nu de vraag. Met al het aanbod van tegenwoordig, waar start je? Lees hieronder wat ik belangrijk vind wanneer je iemand kiest door wie je je laat begeleiden.

Word je begeleid of losgelaten?

Ik vind het óntzettend belangrijk dat je goed begeleid wordt tijdens je afslankproces. Iemand op een dieet zetten is niet zo moeilijk, maar iemand een nieuw voedingspatroon laten aanleren dat ze daadwerkelijk kunnen volhouden is een vak. Dit vak is de vitaliteitscoach meester. Wij hebben de insteek dat als je mensen alleen helpt wanneer je ze helpt met het volhouden van hun nieuwe voedingspatroon. Hierbij is goede begeleiding en coaching cruciaal.

Onderbouwt je begeleider de uitspraken die gedaan worden?

Nu ben ik van mening dat je beter een dieet kunt volgen dat slecht onderbouwd is, maar wat je wel kunt volhouden, dan dat je krampachtig een zogezegd 'optimaal' dieet volgt dat niet volhoudbaar is. Dit betekent niet dat je geen verantwoording kan vragen aan je begeleider. Want waarom moet je [..] of [..] doen? Ik merk dat het ontzettend rustgevend is als je om de juiste redenen iets doet. Waarom? Je leer niet alleen waarom iets zo is, maar tevens dat je zelf leert beslissen of iets op dat moment wel/niet goed is, wat er voor zorgt dat je je voedingspatroon veel beter vol kunt houden.

Denken vanuit een totaalaanpak

Je kunt training krijgen van Piet, voedingsadvies van Truus en coaching van Willem, maar als iedereen een andere visie heeft op het geheel is de kans groot dat je tegenstrijdige adviezen gaat krijgen. Buitenom dat het niet erg tijdsefficiënt is, is de kans groot dat het voor verwarring gaat zorgen waardoor je het niet vol gaat houden. Uiteindelijk heb jij als cliënt daar het minst aan. Daarom ligt mijn voorkeur bij een team van mensen die eenzelfde visie hebben, vanuit verschillende invalshoeken (voeding, training, mindset, coaching, etc.). Op deze manier ben je zo efficiënt mogelijk bezig qua tijd, maar ook qua vooruitgang. Bij Vitaal Purmerend handelen we vanuit 1 visie. Wij geloven er heilig in dat de cliënt op deze manier het best geholpen wordt.

Combi tussen online en offline begeleiding

Wij hebben ervoor gekozen om zowel offline (dus real life) en online mensen te begeleiden. Waarom? Simpel, dit is het meest efficiënt voor beide partijen. Bij de snelle vragen kan er snel gereageerd worden vanuit de mail/app of facebook.  Voor de wat complexere vragen is 1 op 1 contact efficiënter. Dit bespaart zowel qua kosten als tijd.

Bekijk hier de tarieven.


Wil je kijken of wij iets voor jou kunnen betekenen? Vul het intakeformulier in, er zal dan zo snel mogelijk contact met je opgenomen worden.

Reactie plaatsen